Prequel 'De gifmengster'!

Hoi allemaal!

Momenteel ben ik bezig met een 'sequel' op mijn boek 'De jonge koningin', genaamd 'De gifmengster'. Voor degenen die mijn boek gelezen hebben: het boek dat in de maak is, gaat over de ouders van een van de hoofdpersonages uit 'De jonge koningin'; Nycolas.

De zestienjarige leergierige Anne Dyeward leidt een luxe, maar rustig leventje op het landgoed van haar vader baron Gilbert Dyeward, samen met haar familie. Haar familie behoort tot de lage adel die afstamt van de verstoten koninklijke familie. Wanneer Annes oom een zoveelste opstand ontketent in Noord-Astoris wordt Anne door de huidige koning van Astoris gedwongen om met zijn zoon kroonprins William te trouwen, zodat de twee ‘rivaliserende’ families verenigd worden. Ze vindt haar man - die meerdere persoonlijkheden blijkt te hebben - maar een vreemde vogel en haar schoonvader de koning blijkt een griezelige obsessie te hebben met de Dyewards. Toch probeert ze het beste te maken van haar leven aan het hof en probeert ze haar geluk elders te vinden: de natuurkundige geneeswijzen die in de middeleeuwen verworpen werden. Deze leer leert ze van Theodorus Bombastus. Hij maakt haar wegwijs door kruiden en in zijn ogen moderne geneeswijzen. Maar niet iedereen is hiervan gediend, niet iedereen staat open voor haar ideeën. Daarnaast krijgt Anne vreselijke dingen voor haar kiezen, maar hulp komt uit onverwachte hoek.

Hieronder een stukje uit 'De gifmengster!' Ik hoop het manuscript voor de zomer af te hebben!

Die nacht kon ik uiteraard niet slapen. Als die potentiele zwangerschap nou niet in de weg zat, kon ik tenminste helder denken en me op één probleem focussen. Ik was van plan om morgen naar de bibliotheek te gaan tussen alle formaliteiten door. Misschien was er hier iets te vinden over bepaalde kruiden. Morgen zou ik namelijk te horen krijgen wat de planning was en mocht ik – daar stond ik enigszins van te kijken – zélf de stoffen voor mijn jurk uitkiezen. Ik betwijfelde of de jurk wel op tijd klaar zou zijn voor komende zaterdag.

Ik draaide me op mijn rug en slaakte een diepe zucht. Even relativeren. Hoe ging ik hier het beste van maken? De eerste schok was eraf. Ik zou trouwen met een Lewett-prins die ik niet leuk vond en hoogstwaarschijnlijk een pan af had. Maar hoe ging ik ervoor zorgen dat ik tóch gelukkig werd? Door me op iets anders dan ‘ware liefde’ te richten natuurlijk. Mijn ouders, mijn broers en zussen. Mijn studie. Ik wilde graag verder in geneeskunde, maar als het aan mijn toekomstige schoonvader lag, zat dat er niet in. Hoewel, als ik er nou voor zorgde dat ik zo snel mogelijk zwanger raakte, hadden ze ook niets meer om over te klagen. Dan kon ik doen wat ik wilde.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Prequel 'De gifmengster'!

Prequel 'De gifmengster'!

'De jonge koningin' staat online!

Verschijning van 'De jonge koningin'!